Gallup: Кожна третя жінка в Україні страждає

У світі такими, що страждають та поневіряються, вважають себе майже 2 мільярди жінок

Згідно з дослідженням американської соціологічної компанії Gallup, 33 відсотки жінок в Україні вважать себе такими, які страждають, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

Загалом у світі за останнє десятиліття кількість жінок, які процвітають, емоційно невдоволені або страждають, залишається майже незмінною, що може свідчити про те, що становище жінок на планеті має тенденцію не до покращення, а перебуває в застої.

Згідно дослідження Gallup, трохи більше чверті жінок планети вважають, що квітнуть у своєму житті. Тобто повністю щасливими себе вважають 620 мільйонів жінок у світі.  Решта – понад 2 мільярди жінок – вважають, що вони або поневіряються і борються за те, аби жити краще, а то й просто страждають. І ці показники майже не змінилися за останні десять років.

Це картина глобальна, адже американські дослідники проводити опитування в 160 країнах планети.

Згідно з опитуванням, до п’ятірки країн, де найщасливіші жінки, входять чотири країни Скандинавії – Ісландія, Швеція, Данія та Фінляндія. На четвертому місці в цій п’ятірці – канадійки. Дослідники відмічають, що, скажімо, у Швеції, де щасливими вважають себе три з чотирьох жінок, працевлаштованість серед жіноцтва є однією з найвищих у світі.

Серед тих, хто страждає, перед ведуть болгарські жінки, а потім ідуть жінки Афганістану, Вірменії, Греції та України.

Дослідники зауважують, що Україна та Греція зазнали економічної кризи і показник "стражденності" серед жіноцтва цих країн вдвічі вищий за середній світовий.

В Україні 33 відсотки жінок вважають, що вони страждають – приблизно такі ж показники серед жіноцтва Греції, Камбоджі, Угорщини, Туреччини, Єгипту та Мадагаскару, які входять до десятки країн із "найстражденнішим" жіноцтвом.