Харків'яни, попри загрозу теракту, вийшли вшанувати Шевченка

У Харкові біля пам'ятника Тарасу Шевченку посилено заходи безпеки через загрозу терактів на акціях з нагоди дня народження поета

Про це повідомив начальник сектора охорони громадського порядку Харківського міськуправління міліції Андрій Гресь, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

"Наразі для охорони громадського порядку залучено близько 150 осіб особового складу блоку громадської безпеки Харківського міського управління міліції, а також підрозділів міліції спеціального призначення "Слобожанщина" та "Харків-1" (по 20 осіб від кожного)", - зазначив Гресь.

Він повідомив також, що за годину до початку заходів територію, прилеглу до пам'ятника, обстежували вибухотехніки.

9 березня біля пам'ятника Шевченку заплановано кілька акцій з нагоди 201-ої річниці з дня народження поета. Вранці квіти до пам'ятника поклали керівництво міста і області, представники духовенства і дипломатичного корпусу. Потім біля нього відбулося віче Євромайдану.

Наразі біля пам'ятника зібралися активісти "Громадської варти", "Автомайдану-Харків" і низки інших громадських організацій. Настоятель храму Св.Івана Богослова УПЦ КП протоієрей Віктор (Маринчак) відслужив молебень, після чого учасники акції почали читати вірші Т.Шевченка.