У Буенос-Айресі створили оригінальну білизну, надруковану на 3D-принтері

Незвичайний купальник, який був створений для одноразового приголомшливого надягання, поєднує в собі скульптуру та моду

За багато років модельєри створили чимало неймовірних речей з тканини, але 3D-друк дозволив зробити щось ще більш дивовижне. Новий купальник створю потойбічне почуття, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cnet.

Цей купальник був розроблений в Буенос-Айресі в університеті моди і текстилю University of Palermo студенткою Надірою Гордон, яка приготувала його на завдання "проект про майбутнє моди". ЇЇ купальник повністю натхнений реальними земними речами: рух і гуркіт хвиль. Це видно з зовнішнього вигляду виробу. Тому купальник і отримав свою назву: "Хвилі" (Waves).

Фото: cnet

"Я почала вивчати величезний світ 3D-друку і захопилася ним, розглядаючи його як можливість створити одяг та аксесуари інноваційним способом", - сказала Гордон.

Молода модельєрка додала, що її також надихнули дизайнери Ірис Ван Херпен та Френсіс Бітонті. Нова технологія приваблює митця тим, що дозволяє створювати об'єм і форми, які майже неможливо побудувати з тканинами і традиційними способами створення одягу.

Гордон працювала разом з 3D-художником Джонатаном Гуерром та використовувала програмне забезпечення Sketchfab. Закінчений проект складався з 14 частин, індивідуально надрукованих на Makerbot. Купальник був потім зшитий зі спеціального гнучкого матеріалу.

У своєму нинішньому стані купальник зручний для носіння, але не повністю функціональний. 

На думку модельєрки, недоліки цього купальника лише допоможуть їй у майбутньому досягнути кращого результату у 3D-одязі.