Литвиненка могли вбити за інформацію про зв'язки Путіна з наркоторгівлею

Колишній офіцер КДБ Юрій Швець на слуханнях у справі про вбивство Литвиненка повідомив, що його товариша могли вбити через інформацію про те, як Путін в 90-х роках "кришував" відмивання грошей колумбійського наркокартелю

Мова йде про вже згадуване на слуханнях досьє на Віктора Іванова, нинішнього директора Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків та одну з довірених осіб президента Росії Володимира Путіна. Цей документ був складений Юрієм Швецем у вересні 2006 року на замовлення Олександра Литвиненка для компанії Titon, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Швець стверджує, що включив в це досьє інформацію про зв'язки Путіна та Іванова з так званим Тамбовським угрупованням, яке, в свою чергу, в 90-х роках займалося наркоторгівлею і відмиванням грошей одного з колумбійських наркокартелів.

На думку Швеця, це досьє не тільки стало причиною зриву важливої ​​комерційної угоди, від якої Віктор Іванов, нібито, планував особисто отримати 10-15 млн доларів у вигляді "відкату", але й могло серйозно стурбувати самого Володимира Путіна.

Громадське розслідування, або, як воно називається офіційно, відкрите дізнання за фактом смерті Олександра Литвиненка, проводиться за рішенням Високого суду Великої Британії, який таким чином задовольнив прохання вдови Олександра Литвиненка, Марини.

Головна мета розслідування - відповісти на запитання, чи були російські власті причетні до загибелі Литвиненка.