Міністр Квіт зробив "цікаву" пропозицію ректору з Полтави

Міністр освіти Сергій Квіт запропонував ректору Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка звільнитися з посади

Приводом для цього став поширений в мережі інтернет аудіозапис, на якому людина з голосом, схожим на голос ректора, відомого своєю антиукраїнською позицією, в нецензурній формі робить догану викладачам, чиї студенти вітались з ним фразою "Слава Україні!": «Я прохожу, одні студенти вітаються, а ці кричать "Слава Україні!". Зовсім вже мізками поїхали?". Крім того, цей же голос називає президента Петра Порошенка "дебітом".

Втім, це "не перший скандал, пов’язаний з діяльністю ректора університету", підкреслює Сергій Квіт на сайті міністерства. "Слова ректора компрометують не лише його самого, але й увесь університет та систему української вищої освіти загалом. Ми вважаємо, що в такій ситуації найкраще, що він може зробити для збереження доброго імені університету – добровільно написати заяву про звільнення. Окрім того, МОН вже звернулось до правоохоронних органів з проханням надати відповідну правову оцінку діям та висловлюванням Онищенка В.О.".