МЗС: Росія заблокувала декларацію ОБСЄ щодо сприяння місії спостерігачів в Україні

МЗС висловлює жаль з приводу блокування Російською Федерацією проекту Декларації Постійної Ради ОБСЄ, спрямованої на сприяння діяльності місії спостерігачів ОБСЄ в Донбасі

Про це йдеться в коментарі дипломатичного відомства, передає Еспресо.TV.

"У ході переговорного процесу делегація України наполягала на включенні до тексту Декларації чіткого посилання на необхідність повного виконання всіма підписантами Мінських домовленостей - Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року та Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей від 12 лютого року, які складають основу мирного врегулювання ситуації на сході України. Україна завжди відповідально ставиться до виконання своїх зобов’язань і віддана повній імплементації Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

"Позиція України про необхідність відображення у проекті Декларації необхідності неухильного дотримання всіма сторонами Мінських домовленостей була підтримана в ході переговорного процесу переважною більшістю делегацій, крім Російської Федерації, неконструктивна позиція якої завадила досягненню консенсусу в рамках Організації", - відзначають у дипломатичному відомстві.

Нагадаємо, вчора постійна рада Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) продовжила мандат спеціальної моніторингової місії цієї організації в Україні до 21 березня 2016 року. Передбачена також можливість збільшення кількості спостерігачів місії ОБСЄ до тисячі осіб. Пропонується також профінансувати місію на рівні 68 млн євро за рахунок зведеного бюджету ОБСЄ (80%) та добровільних внесків держав-учасників (20%).