Захарченко погрожує загарбати всі міста, де проходив "референдум ДНР"

"Глава" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко заявив про необхідність встановлення контролю бойовиків над усіма населеними пунктами, де торік проводився так званий "референдум" про незалежність "ДНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс"

"Ми повинні зайняти всі наші міста, де проходив референдум, а далі вже політично співпрацювати (з Україною) як рівні партнери", - заявив Захарченко.

При цьому він зазначив, що незадоволений законопроектом про особливий статус Донбасу. 

"У законопроекті про особливий статус сенс нульовий. Все, що обговорювалося в Мінську, не зроблено", - заявив ватажок бойовиків.

Нагадаємо, "референдуми" про самовизначення в Донецькій і Луганській областях України відбулися 11 травня 2014 року. Після них самопроголошена "Донецька народна республіка" заявила про свій суверенітет і висловили бажання вступити до складу Росії і об'єднатися з самопроголошеною "ЛНР" в "Новоросію".

У вівторок Верховна Рада України має намір розглянути законопроект президента Петра Порошенка про внесення змін до статті 10 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Згідно законопроекту до списку включено 85 населених пунктів та інших об’єктів. 

Згідно з документом, особливий порядок роботи органів місцевого самоврядування буде реалізований виключно органами місцевого самоврядування і після позачергових виборів.