Росія привела у повну бойову готовність морську піхоту на Кубані

У Краснодарському краї російські підрозділи морської піхоти, дислоковані в населеному пункті Темрюк, приведені в повну бойову готовність у рамках стратегічного командно-штабного тренування

Про це повідомляє прес-служба Міноборони Росії,  передає Еспресо.TV.

У відомстві зазначили, що всі заходи бойової підготовки проходять в умовах, наближених до реальних бойових дій, з використанням імітаційних засобів. Крім того, мотострілкове з'єднання Східного військового округу, яке дислоковане на острові Сахалін, в рамках стратегічного командно-штабного тренування з управління Збройними Силами РФ приведено у вищий ступінь бойової готовності.

"Особовий склад підрозділів виконав весь комплекс заходів щодо приведення в бойову готовність і здійснив марш на штатній техніці в призначений район. В районі виконання навчально-бойових завдань особовий склад обладнає фортифікаційні споруди, готує військову техніку і озброєння до виконання навчальних і контрольних стрільб", - зазначили у Міноборони РФ.

Повідомляється, що мотострілкові, танкові, артилерійські, зенітно-ракетні підрозділи, а також підрозділи забезпечення висунулися в район зосередження.

Потім підрозділи здійснять марш у визначені райони, обладнають навчально-бойові позиції і за підтримки армійської авіації будуть відпрацювати практичні завдання з маневрової протидесантної оборони морського узбережжя.

До стратегічного командно-штабного тренування залучено понад 3 тисяс військових, близько 1 тисячі  одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки.

Нагадаємо, 16 березня президент Росії  Путін доручив привести в бойову готовність Північний флот, а також окремі з'єднання ВДВ і Західного військового округу в рамках раптової перевірки.

У Євросоюзі активізацію російської армії і флоту сприймають як спробу продемонструвати силу.

Прем'єр-міністр Польщі Єва Копач назвала російські військові маневри спробою вплинути на рішення Європейської ради про продовження або посилення санкцій проти Росії.