"Крим – це Україна": На Майдані презентують символічні марки

У центрі Києва представлять поштові марки, присвячені українському Криму, аби ще раз нагадати про російську окупацію

У суботу, 21 березня, на Майдані Незалежності запланована презентація марок і блоку "Пошти Майдану" під назвою "Крим - це Україна", присвяченого річниці анексії Криму. Про це повідомляє Крим. Реалії з посиланням на Координаційну раду громадських організацій переселенців з Криму.

Захід приурочено до річниці прийняття в березні 2014 Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про підтримку територіальної цілісності України в міжнародно-визнаних кордонах.

Організатори презентації - ГО "Пошта Майдану", Координаційна рада громадських організацій переселенців з Криму та ГО "Таврійська гуманітарна платформа".

Фото: Крим. Реалії

За інформацією організаторів, на марках і блоці будуть зображені знакові місця Криму та особи, пов'язані з ним. Написи на блоці будуть зроблені чотирма мовами - українською, кримськотатарською, російською та англійською. Над блоком марок "Пошти Майдану" працювала молода художниця з Харкова Римма Рибка.

"Ми хотіли б нагадати всьому українському суспільству про те, що частина суверенної території України окупована іноземною державою, що рік тому в Криму сталися трагічні події, які стали продовженням кривавої драми на сході країни. Наше завдання, як представників громадянського суспільства, внести свій внесок у загальну справу щодо відновлення територіальної цілісності країни", - сказав керівник ГО "Пошта Майдану" Юрій Регліс.

Він розповів, що "Пошта Майдану" працювала над ідеєю випуску кримських марок ще з минулого року і нарешті її вдалося реалізувати.

В організації "Таврійська гуманітарна платформа" сподіваються, що такі акції будуть стимулювати небайдужих людей приєднуватися до захисту прав громадян України в Криму, які в результаті окупації піддаються тиску, залякуванням і репресіям.

В організації впевнені, що сувенірна та пам'ятна продукція здатна сприяти залученню уваги до проблем Криму не тільки з боку співгромадян, а й жителів інших країн.

А в Росії для святкування анексії Криму влаштували виставку портретів Путіна.