Прокуратура оголосила підозру сину Баганця

Колишньому керівнику управління прокуратури Києва Віталію Баганцю винесено підозру у здійсненні тиску на працівників правоохоронних органів

Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.

За його словами, дії Баганця кваліфіковані за ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження дали свідчення 11 співробітників прокуратури та шість працівників міліції. Юлдашев зазначив, що це безпрецедентний випадок, коли співробітники правоохоронних органів масово дають свідчення проти сина заступника генерального прокурора України.

"І це свідчить тільки про одне – вони точно знають, що за ними правда, а, значить, і сила. І ніхто не зможе уникнути відповідальності за скоєння злочину. Навіть син впливового Олексія Баганця. Вони повірили, що ми живемо в іншій країні, де немає місця безкарності мажорів. Саме тому всі ці правоохоронці сміливо і без коливань дали свідчення", – заявив Юлдашев.

Нагадаємо, 19 березня 2015 року слідчим відділом прокуратури Києва за зверненням народних депутатів України розпочато кримінальне провадження щодо Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину.

Встановлено, що за сприяння Баганця на території Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино, зокрема, так звана мережа "БОСС".

Досудове розслідування триває.