Через бойові дії в Ємені ціни на нафту різко "взлетіли"

Світові ціни на нафту зростають більш ніж на 3% на новинах про те, що Саудівська Аравія почала наступ на повстанців у Ємені

Вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent росла на 3,17% - до 58,27 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 3,82% - до 51,09 долара за барель, передає ПРАЙМ.

Міжнародна коаліція за участю Саудівської Аравії і країн Перської затоки в ніч на четвер почала в Ємені військову операцію проти повстанців, контролюючих велику частину території країни.

На даний момент відомо, що були скоєні авіаудари по аеропорту столиці Ємену і декільком військових об'єктах. Операція почалася відразу після заяви Ради співробітництва держав Перської затоки, в якому було сказано, що Саудівська Аравія, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ і Катар "мають намір відгукнутися на прохання президента Абд Раббо Мансура Хаді і захистити законну владу в Ємені від бойовиків-хусит".

"Ємен не є великим виробником нафти, але в плані географії та політики дуже важливий для Близького Сходу", - розповів агентству Блумберг головний стратег CMC Markets Рік Спунер.