Ціни на нафту почали падати в очікуванні, що єменський конфлікт не вплине на поставки

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в п'ятницю на тлі очікувань інвесторів, що бойові дії в Ємені, не загрожують перебоями світових поставок "чорного золота"

Вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 1,64% - до 58,22 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,94% - до 50,43 долара за барель, передає ПРАЙМ.

У ніч на четвер в Ємені почалася міжнародна військова операція, в якій бере участь низка країн регіону. Операція почалася відразу після заяви Ради співробітництва держав Перської затоки, в якому зазначалося, що Саудівська Аравія, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ і Катар "мають намір відгукнутися на прохання президента Абд Раббо Мансура Хаді і захистити законну владу в Ємені від бойовиків-хусит".

До військової операції вже офіційно приєдналися Єгипет, Йорданія і Судан. На цьому тлі світові ціни на нафту різко підскочили.

Детальніше про конфлікт в Ємені і як він може вплинути на ринок нафти читайте в матеріалі Як араби вчать Європу боротися з Путіним

Однак пізніше аналітики Goldman Sachs заявили, що бойові дії в Ємені нададуть незначний вплив на поставки нафти. За їх словами, країна є невеликим експортером "чорного золота" - видобуток Ємену становить 145 тис барелів на добу.

"Ємен - маленький виробник. Зростання цін викликане побоюваннями можливої ​​ескалації і переходу бойових дій в бік протоки Баб-ель-Мандебська", - цитує агентство Рейтер повідомлення аналітиків.

Вчора після авіаударів Саудівської Аравії і країн Перської затоки ціни на нафту різко зросли.