Мін'юст вимагає СБУ перевірити Симоненка на причетність до фінансування терористів

Глава Мін'юсту Павло Петренко вимагає від СБУ перевірити інформацію про обрання до президії Компартії РФ Петра Симоненка та його можливу причетність до фінансування бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, передає Еспресо.TV.

"Також Мін’юст вимагає провести додаткове розслідування щодо причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою терористичних організацій ДНР та ЛНР, визнання анексії Криму та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та територіальної цілісності України", - сказано в повідомленні.

Крім того, Мін’юст вимагає від СБУ поінформувати про хід розслідування у кримінальних справах, які були порушені проти керівництва КПУ раніше.

Також міністерство зробило запит щодо перевірки можливої зміни громадянства паном Симоненком і отримання ним російського паспорта, сказано в повідомленні.

8 липня до суду було подано позов про заборону КПУ в Україні.

30 березня цю справу мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, але її було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду.

У Міністерстві юстиції звинуватили КПУ в затягуванні судового процесу.

Раніше повідомлялося, що у Москві на з'їзді КПРФ очільника КПУ Петра Симоненка нагородили медаллю й обрали до президії пленуму російської партії.