Нацбанк приготував "гнів і лють" для російського банку, який хочуть переписати на "футбольну команду"

Нацбанк збирається направити свій "гнів і лють" та оштрафувати дочку російського банку в Україні через те, що фінустанову хотіли переписати на невідомих осіб

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Леонід Антоненко, передає Еспресо.TV.

"На минулому тижні від дочірнього банку однієї з російських банківських груп у Нацбанк прийшло повідомлення про те, що банк проданий "футбольній команді", що нараховує 11 членів. 
Повідомлення це прийшло незабаром після того як Нацбанк повернув заявнику, який хотів купити частку в цьому банку, неохайно складений пакет документів на придбання істотної участі, з ввічливим проханням його доопрацювати. Зокрема, ми просили заявника розкрити його бенефеціарних власників - тобто пред'явили ті ж вимоги, з якими заявник зіткнувся б при вчиненні аналогічної угоди в Росії", - написав він.

За словами Антоненко найближчим часом на банк будуть "обрушені гнів і лють регулятора".

"Горе- "акціонери" будуть оштрафовані по максимуму - до 10 відсотків номінальної вартості куплених ними акцій, і будуть позбавлені права голосу. Банк буде включений в наш чорний список, і йому буде наданий режим найменшого сприяння в усіх його взаєминах з регулятором", - наголосив він.

Нагадаємо, Нацбанк останнім часом планує зробити структуру власності банків ще більш прозорою.

Зараз публічною є інформація про власників, які володіють більше 10% акцій кредитної установи, а пропонується знизити цей поріг до 2%. До банків, які будуть і далі приховувати структуру акціонерів, Нацбанк обіцяє застосовувати санкції, а керівництву таких установ - ускладнити подальше працевлаштування.