Мінекології через суд вимагає компенсації збитків від компанії розшукуваного екс-міністра Ставицького

Міністерство екології та природних ресурсів України подало позови до суду на компанію "Голден Деррік", пов'язану з родиною екс-президента України Віктора Януковича, з вимогою компенсувати державі збитки, завдані у зв'язку з незаконним володінням частками у Сахалінському газовому родовищі

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко, передає УНІАН.

"Ми подали позови щодо відшкодування збитків, яких держава зазнала за час незаконного перебування частки у власності "Голден Деррік", - сказав Шевченко.

При цьому він наголосив, що держава недоотримала десятки мільйонів гривень доходу за час, коли частки на вказане родовище належали компанії "Голден Деррік".

"Ми зараз намагаємося отримати від "Голден Деррік" ці кошти", - додав Шевченко.

При цьому він нагадав, що держава раніше повернула у власність національної акціонерної компанії "Надра України" усі три частки в Сахалінському газовому родовищі, що дозволить державі й держкомпанії збільшити свої доходи.

Нагадаємо, компанія "Надра України" через суди повернула у свою власність всі часткові участі в Сахалінському газовому родовищі (Харківська обл.), які в період 2010-2013 років були неправомірно відчужені на користь компанії "Голден Деррік".

"Голден Деррік" пов'язують з екс-міністром енергетики часів Януковича Едуарда Ставицького. Зараз він оголошений у розшук Інтерполом.