Наливайченко розповів, що заважає будувати нову країну

Голова СБУ Валентин Наливайченко розповів про те, які перепони зустрічає на своєму шляху розвиток державності України

Про це він розповів сьогодні під час національного форуму "Україна. Стрес-тест", передає Еспресо.TV.

На думку головного СБУшника перш за все розвитку країни заважає колаборанство.

"По-перше розвитку держави заважає колаборанство, державне зрадництво колишньої "еліти", яке мало форми державної зради, потурання корупції, торгування суверенітетом держави",- наголосив Наливайченко.

На другому місці Наливайченко назвав розв’язання війни на Сході.

"Друге - це розв'язання і ведення складної, небезпечної, гібридної війни з інформаційною складовою. На експертному рівні можу зазначити, що найбільшою складністю у суспільстві є подолання тих, хто живе сепаратизмом, комунізмом. Саме в середовищі таких людей і створюються теракти",- наголосив Наливайченко. 

"Все те, що відбувається після того, як втекло колишнє керівництво і намагається з-за кордону ініціювати тут безлад - є найбільшою небезпекою і загрозою. Ми маємо відзначити, що дуже небезпечною є підтримка дестабілізації спецслужбами Росії, постачання вибухівки, зброї, фінансування, перекидання воєнізованих загонів перш за все на схід України",- зазначив він.

На думку Наливайченка, нові молоді кадри можуть різко змінити розуміння інформаційної безпеки, зробивши громадське суспільство своїм партнером.