Кримськотатарське агентство QHA переїжджає до Києва

Керівництво агентства QHA "Крымские новости" вирішило перенести свій головний офіс в Київ через відмову кримської влади в реєстрації

Відповідну заяву агентство QHA поширило в середу, передає Еспресо.TV.

Зазначається, таке рішення керівництво QHA ухвалило через відмову "Роскомнагляду" в реєстрації агентства, що торкнулося багатьох кримськотатарських ЗМІ.

"Керівництво QHA буде використовувати всі правові механізми та можливості для продовження інформаційної діяльності в Криму. Але до зміни ситуації офіс компанії буде знаходитися в Києві, а в різних містах України, а також в турецьких містах Анкара і Стамбул діятимуть регіональні відділення агентства", - сказано в заяві.

Інформагентство QHA "Агентство "Кримські новини", в перекладі на кримськотатарську - Qırım Haber Agentliği/Ajansı) розпочало свою діяльність у Криму в 2006 році, свідоцтво про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб'єкта інформаційної діяльності № 124 від 14 березня 2005 року.

Агентство здійснює діяльність російською, кримськотатарською, англійською мовами, надаючи користувачам текстову, фото- та відеоінформацію.

Нагадаємо, вчора через відмову "Роскомнагляду" в реєстрації припинив мовлення кримськотатарський телеканал ATR. Канал кілька разів подавав документи для перереєстрації в "Роскомнагляд", але їх повертали з різних причин. Аналогічні проблеми мають інші ЗМІ, що входять до медіа-холдингу ATR - дитячий кримськотатарський телеканал Lale, FM-радіостанції "Мейдан" і "Лідер", інтернет-видання "15 хвилин".

Сьогодні президент доручив створити умови для роботи ATR на материковій Україні.