У кабінеті головлікаря Центру мікрохірургії ока невідомі побили лікаря

Лікар-офтальмолог лазерного відділення Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" Ігор Москальчук 27 березня був жорстоко побитий в кабінеті головного лікаря Центру невідомими, які назвалися особистими охоронцями головлікаря Любові Денисюк

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

За словами сина постраждалого, 56-річного Москальчука було спочатку доправлено до Київської міської клінічної лікарні №17 у відділення політравми, де йому було поставлено діагноз "поєднана травма: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, ЗТГ, забій грудної клітини, забій м'яких тканин потиличної ділянки голови".

Зараз постраждалий лікар перебуває на стаціонарному лікуванні в неврологічному відділенні Київської міської клінічної лікарні №1.

Зі слів сина, 27 березня Москальчук прийшов до кабінету головного лікаря ЦМХО з приводу підпису дозволу на операцію для переселенця з Луганська, але головлікар запросила до свого кабінету іншого лікаря - завідуючого відділення Святослава Сука та ще одну особу, яку представила своїм адвокатом. За словами сина постраждалого, головлікар звинуватила Москальчука в "сепаратизмі", діяльності проти головного лікаря, та вимагала здати особисті речі для перевірки, зокрема мобільний телефон.

"Незважаючи на пояснення мого батька, що це нісенітниця, адже він справжній патріот, і на його прохання викликати міліцію, головлікар Денисюк попросила всіх присутніх вийти з кабінету і сама вийшла, залишивши мого батька наодинці. Відразу, як вони вийшли, до кабінету увійшли двоє, нібито її особистих охоронців, і почали погрожувати йому, говорити, що вони його "зараз тут знищать", - розповів він.

Син постраждалого повідомив, що невідомі сильно побили Москальчука і вимагали показати його мобільний телефон. 

"Коли вони все ж відібрали телефон, то почали щось шукати там, але судячи з їх реакції не знайшли того, що шукали. Можливо, вони побоювалися, що він записував розмову на телефон", - зауважив він.

Після жорстокого побиття лікаря виштовхали на вулицю вдарили по голові, після чого він втратив свідомість.

"Коли батько прийшов до тями, він намагався повернутися в лікарню, щоб отримати медичну допомогу, але так звані "охоронці" Денисюк не пускали його. Тоді він вже зателефонував до міліції та до швидкої. На виклик приїхали слідчі Солом'янського відділу МВС і взяли в нього свідчення з приводу побиття. Після чого його відвезли до 17-ої лікарні", - розповідає син лікаря.

Постраждалий написав заяву до Солом'янського РУ ГУ МВС України в м. Києві (вх. № 275-17-55 від 31.03.2015 р.) та до ГУ МВС України в м. Києві. З приводу побиття лікаря відкрито кримінальну справу.

Нагадаємо, 16 грудня 2014 р. головного лікаря "Центру мікрохірургії ока" Сергія Рикова було звільнено за розкрадання коштів держбюджету в особливо великих розмірах. На його місце на випробувальний термін призначено Любов Денисюк.

Рикова звинуватили в тому, що на базі державного медичного закладу він організував корупційну схему, і через створену при ЦМХО кишенькову страхову компанію "Сатіс", яка мала монопольне право на отримання грошових коштів від пацієнтів під виглядом благодійних внесків, здійснював махінації з державними коштами та коштами пацієнтів. З приводу цих звинувачень ведеться низка кримінальних проваджень.

Під час керівництва Рикова, Денисюк займала посаду завідуючої відділення судинної патології ЦМХО. Як повідомляли ЗМІ, вона була співвласницею компанії-"прокладки" ТОВ "Еліпорт", через яку відмивалися кошти, що надходили на рахунки СК "Сатіс". Наразі рахунки ТОВ "Еліпорт" заарештовані та ведеться слідство.