Яценюк: Кабмін розгляне підвищення зарплати деяким слідчим до 30 тис. грн

Кабінет міністрів планує на позачерговому засіданні сьогодні розглянути питання про підвищення до 30 тисяч гривень зарплат слідчим МВС, які розслідують особливо важливі справ

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну, передає Еспресо.TV.

"Ми розглянемо питання про встановлення для слідчих, які розслідують найбільш складні та резонансні справи, зарплат у 30 тисяч гривень", - зазначив глава уряду.

"З одного боку, це дасть можливість слідчим - ефективно працювати, нам - розкрити ці справи і побороти корупцію у системі внутрішніх справ", - додав Яценюк.

Також планується розглянути закон про національну поліцію та два закони, які регулюватимуть діяльність МВС і "нову європейську якість правоохоронної системи країни". 

Окрім того, уряд планує розглянути внесення змін до кримінально-процесуального законодавства, "щоб корупціонери не виходили під заставу".

"Ми будемо пропонувати парламенту розглянути питання про підвищення розміру застави - 10-кратний розмір застави від обсягів нанесених збитків, по  окремих категоріях злочинів застави не буде взагалі", - заявив Яценюк.