Бутусов: залишається 4 кандидати на посаду голови Антикорупційного бюро

Член Конкурсної комісії спростував інформацію про те, що один кандидат не пройшов перевірку

Про це він написав у Фейсбуці, передає  Еспресо.TV

"У кожному разі, будь-які рішення про допуск або недопуск кандидатів до участі в конкурсі можуть ухвалюватися і будуть ухвалені винятково на публічному засіданні комісії в ході обговорення у прямому ефірі. Жодних кулуарних рішень не буде", - написав Бутусов і додав: "Незважаючи на повідомлення деяких видань, що залишилося три кандидати з чотирьох, ця інформація не відповідає дійсності".

Також член Конкурсної комісії зауважив, що офіційні результати перевірки будуть оприлюднені під час засідання комісії.

"Комісія приймає рішення про кількість кандидатів на своєму засіданні. Обгрунтувань для відмови будь-якому кандидату нам не надали, тому зачекаймо офіційних матеріалів та розглянемо їх на засіданні", - зазначив він.

Водночас Бутусов підкреслив, що до всіх кандидатів державні органи мали запитання щодо достовірності заповнення податкових декларацій. 

Окрім того, одного з претендентів на посаду запідозрили у зв'язках із державними органами РФ.

"Подивимося, наскільки суттєві аргументи проти нього. Наскільки я розумію, питання стосується, перш за все, достовірності декларування інформації про себе", - наголосив Бутусов і додав: "Завтра почнеться засідання конкурсної комісії, вся інформація буде в прямому ефірі. Жодних рішень не ухвалено - для початку комісії і суспільству повинні надати офіційну інформацію".

Нагадаємо, раніше секретар конкурсної комісії НАБ Євген Захаров повідомив, що претенденти на посаду голови Антикорупційного бюро "вказали смішні суми доходів".

Також він зазначив, що один кандидат - Яков Варічев - не пройшов перевірку.