Більше 100 керівників звільнено з підрозділів СБУ, - Наливайченко

Більш як 100 керівників та їхніх заступників звільнено з різних підрозділів Служби безпеки України

Про це заявив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, повідомляє Еспресо.TV.

"Одна з спецоперацій з очищення у власних лавах закінчилась арештом полковника СБУ і тепер він перебуває під слідством. Замінено керівників Луганського і Донецького управлінь СБУ - це молоді люди і нові. Звільнено керівників підрозділів СБУ в містах Маріуполь і Сєвєродонецьк та рангом нижче", - повідомив Наливайченко.

"СБУ скорочено на 12%, зараз наша гранична чисельність 27 тис. від 31,5 тис. треба брати не кількістю, а якістю. На 70% служба оновилася, керівний склад оновлено набагато більше, звичайно. Жодного не залишилося в колегії або в керівництві з областей людей, в яких виникали сумніви. Я думаю, що незабаром з’являться чергові укази президента, які представлені відповідно до закону про очищення влади, на зміну керівників далі нижчого рівня в системі СБУ ", - проінформував глава СБУ.

Нагадаємо, сьогодні Наливайченко заявив, що Служба безпеки заблокувала 26 банківських рахунків колишніх вищих посадових осіб.