Гільдія знавців Шустова відкриває Школу екскурсоводів

Випускники курсу зможуть самостійно набирати групи і проводити екскурсії з дегустаціями в Музеї коньячної справи Шустова.

Метою проекту є розвиток коньячної споживчої культури – підкреслюють в Гільдії знавців Шустова, повідомляє Еспресо.TV.

Гільдія знавців Шустова об'єднує Професійний клуб дегустаторів бренду "Шустов" і Школу екскурсоводів та дегустаторів, яка є першим подібним навчальним проектом в Європі.

"Ініціативу щодо розвитку проекту ми взяли на себе як законодавці українського коньячного ринку. Це свого роду освітня та культурологічна місія. Вона дуже актуальна саме перед стартом туристичного сезону, коли тисячі гостей приїдуть до Одеси і зможуть відкрити її для себе заново – як справжню коньячну столицю України", - зазначає Жанна Нікітіна, керівник коньячного напрямку холдингу Global Spirits (ТМ "Шустов")".

Курс стартує 20 квітня і розрахований на 5 днів (25 годин). У програмі занять передбачені теоретичні лекції, екскурсії, порівняльні дегустації та майстер-класи. Наприклад, поїздка на виробничу ділянку Одеського коньячного заводу у Велику Долину під Одесою, де розташований найбільший в Європі цех дистиляції виноградного спирту. Також курс включає турнір "Метр Де Ше" - його учасники, подібно справжнім майстрам льоху, навчаться купажувати коньяки різного віку для досягнення ідеального смаку та аромату.

Провідним викладачем курсу виступає бренд-амбасадор коньячного бренду "Шустов" Сергій Дяченко. Він має більш ніж десятирічний досвід роботи в галузі ресторанного бізнесу та досконало знає всі тонкощі виробництва і культури споживання алкогольних напоїв. Сергій є засновником першої Одеської школи сомельє і автором єдиного в Україні навчального посібника для професійних сомельє про алкогольні напої.

Навчання завершується іспитом, після успішної здачі якого видається сертифікат екскурсовода. Випускники школи мають право самостійно набирати екскурсійні групи і проводити екскурсії з дегустацією в Музеї коньячної справи Шустова – за високий відсоток преміальних. Організатори забезпечать новонавчаних екскурсоводів безкоштовною інформаційною підтримкою (візитками і флаєрами). Найкращим фахівцям обіцяють постійне місце екскурсовода в штаті Музею Шустова. Детальніше про Школу екскурсоводів можна дізнатися на сторінці Музею Шустова в Facebook і на офіційному сайті shustov.com.