13 діаспорних організацій США написали лист Обамі - просять за Україну

13 діаспорних організацій США підготували лист до Президента США Барака Обами, у якому йдеться про Україну

Про це повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA, передає Еспресо.TV

Зокрема, активісти попросили додаткової фінансової допомоги, оборонної військової техніки та введення багатосторонніх санкцій проти Росії.

"Оскільки ситуація в Україні залишається критичною, українська громада США разом з іншими етнічними громадами твердо підтримують Україну й закликають США визнати кризу в регіоні та зміцнити свою підтримку незалежності і територіальної цілісності України”, – йдеться у повідомленні.

Адресати наголошують, що агресія з боку Росії створює небезпеку не тільки для Сполучених Штатів Америки, але й для всього демократичного світу.

Листа підписали представники 13-ти крайових організацій, серед яких: Американський Єврейський Комітет, Вірменська Асамблея Америки, Білорусько-Американська Асоціація, Чехословацька Крайова Рада Америки, Естонсько-Американський Крайовий Комітет, Грузинська Асоціація в Сполучених Штатах, Угорсько-Американська Коаліція, Об’єднаний Балтійсько-Американський Крайовий Комітет, Литовсько-Американська Громада, Польський Американський Конгрес, Словацька Ліга Америки та Український Конгресовий Комітет Америки.

Нагадаємо, нещодавно у Нью-Йорку відбулася акція на підтримку кримськотатарського каналу АТR.

 Австралійська діаспора заявила, що боротиметься із російською пропагандою щоденними програмами про Україну.