WikiLeaks виклав документи кінокомпанії Sony Pictures про її зв'язок з урядом США

На сайті WikiLeaks з'явилися у відкритому доступі секретні документи компанії Sony Pictures Entertainment, серед яких - листування з американським урядом

Про це йдеться у прес-релізі на сайті ресурсу, передає Еспресо.TV.

Опубліковано близько 20 тисяч документів, у тому числі листування співробітників компанії з представниками американського уряду, корпоративна інформація.

З оприлюдненої інформації випливає, що, зокрема, SPE виділила $50 тисяч на передвиборну кампанію члена Демократичної партії Ендрю Куомо на виборах губернатора штату Нью-Йорк, перевищивши допустимий для корпорацій ліміт в 10 разів.

“Sony займається не тільки виробництвом медіапродукції, компанія також пов'язана з військово-промисловим комплексом США“, -  повідомляє WikiLeaks у прес-релізі.

Серед медійних продуктів компанії такі популярні фільми як: “Людина павук”, “Люди в чорному” та ”Домівка зла”.

У Sony Pictures засудили публікацію документів, зазначивши, що компанія стала жертвою кіберзлочинців, а також оголосили про боротьбу “за безпеку, захищеність і недоторканність приватного життя компанії“.

Атаці хакерів на SPE передував скандал з комедійним фільмом “Інтерв'ю“, що розповідає про журналіста і продюсера із США, які вирушили в КНДР для зйомок передачі з главою держави Кім Чен Ином.

Зйомки фільму засудили в Північній Кореї, через погрози SPE вирішила не показувати фільм в широкому прокаті в кінотеатрах. Замість цього надавши глядачам можливість подивитися фільм в інтернеті, що стало найуспішнішим мережевим релізом компанії.

Офіційно КНДР не брала на себе відповідальність за кібератаку, це зробили хакери, які називають себе Guardians of peace (Хранителі світу). При цьому представники американської влади вважають Північну Корею відповідальною, а президент США Барак Обама попереджав КНДР про хакерську атаку у відповідь.

Внаслідок атаки хакерів у мережу потрапили не тільки корпоративні документи, а й декілька фільмів, номінантів на “Оскар”. 

Нагадаємо, що на початку року США ввела нові санкції проти КНДР.