Лідер терористів "Ісламської держави" важко поранений, - The Guardian

Видання The Guardian повідомило, що ватажок терористів "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді отримав серйозне поранення в березні під час повітряного бомбардування Іраку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Як передає джерело видання, лідер терористів "Ісламської держави" ("ІД") Абу Бакр аль-Багдаді отримав травму, що могла коштувати йому життя 18 березня неподалік від кордону з Сирією, але згодом почав одужувати. Однак, він й досі не в змозі здійснювати управління організацією.

Поранення Багдаді було настільки важким, що інші ватажки "ІД" проводили робочі зустрічі для того, щоб обрати нового лідера.

Ватажок терористів постраждав від час повітряною атаки на три автомобілі, що супроводжували його під час поїздки між селищами Умм аль-Роуса і аль-Караан в районі Ніневії.

"Так, він був поранений в Аль-Баадж, недалеко від села Умм-аль-Роуса 18 березня з групою, що була з ним", - розповів іракський чиновник Хішам аль-Хашимі.

Нагадаємо, що "ІДІЛ", або "ІД" - це міжнародна ісламістська сунітська терористична організація, що діє переважно на території Сирії та Іраку. З 2013 року діє як невизнана держава зі штаб-квартирою в сирійському місті Ракка. На контрольованій "ІДІЛ" території, за оцінкою на вересень 2014 року, проживало принаймні 8 мільйонів людей.