Росія постачала Януковичу летальну зброю для боротьби з Євромайданом, - СБУ

Росія постачала режиму Януковича летальну зброю і спецзасоби для боротьби з народом, а російські спецслужби були залучені режимом для придушення національного протесту

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає Еспресо.TV.

Лубківський у своєму дописі наводить слова голови Слудби безпеки, який виступив під час IV Міжнародної науково-практичної конференції "Реструктуризація глобального простору: історичні імперативи та виклики".

За словами голови СБУ Валентина Наливайченка, колишній президент України Віктор Янукович під час своєї каденції завдав значної шкоди політиці "Східного партнерства", а за допомогою і під кураторством спецслужб Росії колишнє керівництво СБУ стежило за всіма посольствами та послами країн заходу.

"Режим Януковича завдав відчутного удару і збитки політиці Східного партнерства шляхом умисного зволікання з інтеграцією України в європейський політичний, економічний і гуманітарний простір, нехтування правами людини, порушення зобов'язань у рамках міжнародних договорів і конвенцій", - наводить слова голови СБУ Лубківський.

Крім цього, з іншого боку, удар "Східному партнерству" завдала Росія "як країна-агресор, яка, грубо порушуючи всі норми міжнародного права, поставляла режиму Януковича летальну зброю і спецзасоби для боротьби з власним народом", а російські спецслужби були залучені режимом для придушення національного протесту, пише Лубківський. 

Також, зазначається у дописі, Наливайченко повідомив про те, що СБУ під головуванням Олександра Якименка "під безпосереднім кураторством російських спецслужб вела спостереження за акредитованими в Києві послами і посольствами західних країн, тобто,"розробляла їх".

Нагадаємо, СБУ називає Якименко головним підозрюваним у справі про розстріл Євромайдану.

Раніше Служба безпеки повідомляла, що помічник Путіна Владислав Сурков координував дії силовиків під час розстрілу Євромайдану.