Українцям подарують ностальгію за старими одеськими коньяками

Спеціально до відкриття курортно-туристичного сезону Одеський коньячний завод випускає ретро-серію легендарних коньяків "Три зірочки", дизайн та купаж яких були відновлені за зразками і фотографіями 1978 року

У повоєнні роки саме "Три зірочки" став першим коньяком, випущеним купажним цехом відродженого підприємства. Перша партія цього коньяку в бочках була відправлена для розливу в Київ, Харків та Львів. Друга партія була розлита у пляшки безпосередньо в Одесі. За легендою, при купажуванні перших партій цього коньяку були використані старі коньячні спирти з особливої бочки, яку під час війни співробітники підприємства зберегли від знищення всупереч наказу радянського уряду.

Сучасний коньяк "Три зірочки" за своїм складом, ароматикою, смаковими характеристиками та оформленням практично повністю ідентичний старому напою з багатою історією. У його купаж входять виключно українські коньячні спирти власного викурювання, витримані в дубових бочках не менше трьох років. Коньяк розливається в класичну плоску флягу ємністю 0,25 л, має букет з легким ванільним відтінком і повний гармонійний смак.

"Випуск ретро-серій коньяків стане новою традицією Одеського коньячного заводу. Таким чином ми прагнемо не просто зберегти багату спадщину підприємства, а й зробити його доступним для всіх одеситів та гостей міста, які хочуть забрати з собою частинку історії Одеси", — зазначає Жанна Нікітіна, керівник коньячного напрямку холдингу Global Spirits.

Перша лімітована серія ретро-коньяків побачила світ якраз напередодні старту курортно-туристичного сезону і склала всього 3 тисячі пляшок. Придбати ретро-коньяк "Три зірочки" можна у фірмовому магазині подарунків при Музеї коньячної справи Шустова (Одеса, Мельницька, 13), а також в інтернет-магазині shustovgifts.com.