Російські хакери зламали доступ до листування Обами, - NYT

Російським хакерам вдалося отримати доступ до листування президента США Барака Обами. Частина кореспонденції, яка потрапила в руки хакерів, не була секретною

Про те, що хакерам з Росії вдалося прочитати частину кореспонденції президента в минулому році, пише The New York Times з посиланням на високопоставлені джерела в Білому домі.

Хакерам також вдалося отримати доступ до несекретного листування співробітників Держдепартаменту, однак вони не змогли отримати доступ до повідомлень Обами, які він відправляв зі свого смартфона BlackBerry.

Хакери отримали доступ до архівів листування співробітників Білого дому, а також деяких людей поза президентської адміністрації, з якими Обама регулярно листувався. Саме так зломщики змогли прочитати повідомлення, які отримував і відправляв Обама. Відзначається, що електронна пошта Обами не була зламана.

Співрозмовники NYT в президентській адміністрації стверджують, що інформація, яка потрапила в руки хакерів, не була секретною. У той же час співрозмовники видання визнають, що несекретна листування зазвичай містить багато важливої ​​інформації - розклад зустрічей, листування з послами і дипломатами, а також спори на політичні теми.

Джерела газети не розкривають, наскільки важливим було листування Обами, а також число листів президента, прочитаних хакерами.

Співробітники Білого дому зазначають, що більшу частину особливо важливої ​​і таємної інформації Обама отримує або усно, або на папері.