Президент Туреччини вимагає від Путіна пояснити події в Україні і Криму, а вже потім говорити про геноцид вірмен

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган осудив висловлювання Путіна про "насильство над вірменським народом". Він попросив лідера Росії спочатку пояснити, що відбувається в Україні та Криму

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання Газета.ru.

Президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану не сподобався спіч Путіна про геноцид вірмен у 1915 році.

"Це не перший раз, коли Росія використовує слово "геноцид" у цьому питанні. Мені особисто сумно, що Путін зробив такий крок", - заявив Ердоган.

Він також додав, що спочатку Росії не заважало б пояснити що відбувається в Україні та Криму.

"Те, що відбувається на Україні і в Криму, - очевидно. Вони повинні спочатку пояснити це, а потім говорити про геноцид", - підкреслив президент Турессини.

Нагадаємо, що 24 квітня президент Росії під час візиту до Єревану вшанував пам'ять загиблих 1915 року вірмен на території Османської імперії.

"Саме російська дипломатія домоглася міжнародного засудження насильства над вірменським народом", - наголосив під час візіту Путін.

Нагадаємо, що геноцид вірменського народу вже визнали папа римський, Німеччина, Австрія, Європарламент та ін.

До речі, Туреччина вже відізвала посла з Австрії через визнання урядом подій 1915 року геноцидом вірмен.

Як відомо, влада Османської імперії, що знаходилась на території сучасної Турції, в 1915-1917 роках організувала масові вбивства вірмен. Але турецький уряд повністю заперечує факт геноциду і вважає, що кількість загиблих була завищена у кілька разів.