Савченко відмовилась припинити голодування навіть на прохання матері

Надія Савченко відмовилась припинити голодування на прохання матері, бо голод - її єдина зброя

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" заявила мама Савченко Марія Іванівна, повідомляє Еспресо.TV.

"Я просила її перестати голодувати, ти підриваєш своє здоров’я і цим нічого не доведеш. Раді мене перестань голодувати, але вона відмовилась їсти навіть заради мене", - заявила Марія Іванівна.

"Не пишіть мені листів з проханнями жити і їсти, голод - моя єдина зброя", - відповідала українська льотчиця.

За словами матері, під час розмови 10 лютого Надія Савченко повідомила, що її катують безневинну. 

"Я ні в чому не виннна, тут проти мене шиють справи", - переказала слова доньки Марія Іванівна.

Матір також розповіла про затримання Надії на Луганщині. Бойовики протримали льотчицу у полоні тиждень, бо хотіли обміняти на 4 своїх. Але обміну з невідомої причини не сталося.

Марія Іванівна повідомила подробиці викрадення Надії. 

"Майор Меньшин і підполковник Медведєв, з ФСБ, перевозили бранку шістьма машинамити, змінюючи їх від одного пункту призначення до іншого. Надія весь час була у кайданках і з мішком на голові. Коли у Надії запитали, чи бачила вона машину, то вона зазначила, що це "Жигулі"-шістка синього кольору. Тоді поверх мішка її очі обмотали скотчем", - розповіла мама Надії савченко.

На кордоні льотчицю зустрічали "люди у чорному", на думку матері - співробітники ФСБ, які доправили її до Воронежа. Спочатку у готель, а потім у СІЗО №3 .

Нагадаємо, адвокат Ілля Новіков не підтвердив, що Савченко вже доправили в лікарню і вона почала їсти, не зважаючі на заяву офіційного представника Федеральної служби виконання покарань Христини Білоусової, що Савченко перевели у 20-у міську лікарню Москви для подальшого спостереження і вироблення тактики подальшого ведення хвороби