Яресько пообіцяла українцям не більше 30% інфляції

Інфляція у 2015 році становитиме 30%, а падіння економіки досягне 5%

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько під час роботи Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на УНІАН.

У 2015 році інфляція очікується на рівні 30%, при цьому падіння економіки країни за підсумками становитиме 5,5%.

"Падіння економіки України за підсумками року становитиме 5,5%, що в цілому гірше наших первісних оцінок. Інфляція становитиме близько 30. Водночас, ми одержали 5 млрд доларів першого траншу кредиту від МВФ, що дозволило нам подвоїти свої золотовалютні резерви", - сказала Яресько.

Міністр повідомила, що економічні труднощі були обумовлені не тільки відсутністю реформ упродовж тривалого часу, а й війною на сході країни.

"Зараз ми зробили серйозні кроки щодо стабілізації фінансової ситуації в країні, багато в чому завдяки програмі з МВФ. Таким чином, ми змогли запобігти фінансовій катастрофі. А програма реформ від МВФ дозволить нам вже в 2016 році розпочати економічне зростання", - повідомила Яресько.

Раніше стало відомо, що Нацбанк оцінює падіння ВВП України в першому кварталі 2015 року на рівні 15% у річному вимірі, як і прогнозував місяцем раніше.