ГПУ та МВС просять забрати у Фірташа-Льовочкіна 4,3 млрд грн за вкрадений газ

МВС та ГПУ звернулися до суду з клопотанням про арешт газу на 4,3 млрд грн, який належить групі Фірташа-Льовочкіна

Про це на засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"МВС розпочало кримінальне провадження за розтрату держмайна службовими особами "Нафтогазу" в змові компаніями групи "Остхем", це компанія Фірташа-Льовочкіна, в результаті якої державі нанесені збитки в розмірі 5,7 млрд грн", - заявив він.

За словами Яценюка, щойно ГПУ та МВС звернулися до суду з клопотанням про арешт 500 млн кубів газу, які належать боржникам групи Фірташа-Льовочкіна перед Україною на суму близько 4,3 млрд грн. 

"Сподіваюсь, що суд в найкоротші терміни прийме рішення, і я прошу голову МВС взяти це на особистий контроль. Розслідування справи про мільярдні розкрадання олігархічної групи, яка сиділа як вампір на "Нафтогазі" протягом десятиліття" імені Фірташа-Льовочкіна. Вжити всіх заходів до арешту майна і повернення цих коштів в бюджет Україні", - додав прем'єр. 

Читайте також: "Віденський в'язень". Як Фірташа заочно травили газом в Україні

Також Арсеній Яценюк доручив профільному міністерству разом з "Нафтогазом" терміново вжити заходів до "претензійно-позовної роботи" і стягнення всіх заборгованостей цієї групи.

"В тому числі, і за рахунок майна, яке належить цій олігархічній групі, а це такі компанії як "Рівнеазот", "Азот", "Концерт Стірол" та "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот". Припинити грабування держави і притягнути до відповідальності тих, хто протягом десятиліть завдавав збитки державі. Сьогодні у нас немає посередників, у нас прямі контракти з енергетичними компаніями", - підсумував він.