Помер автор знаменитих пісень Елвіса Преслі, Френка Сінатри та The Beatles

Сід Теппер пішов з життя у віці 96 років у Флориді

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Американець Сід Теппер, який написав понад 300 популярних композицій, помер у своєму будинку у Флориді у віці 96 років. Смерть настала з природних причин.

Пісні Теппера увійшли до репертуару багатьох поп-виконавців 1950-1970-х років, зокрема Елвіса Преслі, Френка Сінатри, Рея Чарльза, Луї Армстронга, The Beatles і Діна Мартіна. Його найвідоміші треки - Red Roses for a Blue Lady, The Young Ones, GI Blues і Glad All Over.

Автор хітів народився 25 червня 1918. Музикою він зайнявся тільки після повернення з Другої світової війни. У 1947 році Тепперу вручили першу нагороду за пісню Kiss of Fire у виконанні Джорджії Гіббс. З Елвісом Преслі Теппер почав працювати наприкінці 1950-х років, для короля рок-н-ролу він створив понад 40 пісень, багато з яких використовувалися в кінокартинах за участю співака. "Я вважаю, що фільми Елвіса і ці пісні внесли величезний внесок у його кар'єру", - зізнавався Теппер в одному з інтерв'ю.

В останні роки пісняр жив в Майамі-Біч. Його дружина померла десять років тому. У Теппера п'ятеро дітей, семеро онуків і троє правнуків.