У Нігері 2 тис терористів "Боко Харам" підступно напали та вбили 46 військових міста Карамга

Міністерство оборони Нігеру повідомило, що екстремістське угрупування "Боко Харам" скоїло напад на військових у місті Карамга. Понад 2 тис бойовиків вбили 46 вояків

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ІА "Синьхуа".

На урядові сили Нігеру, що перебували у місті Карамга, 25 квітня напали понад 2 тис терористів "Боко Харам".

В результаті  жорстоких боїв 46 військовослужбовців загинули, 9 отримали поранення, 32 зникли без вісті. Також вбиті 28 мирних жителів.  В ході перестрілки вдалося знищили лише 156 бойовиків.

Президент Нігеру Махамаду Іссуфу оголосив триденну жалобу у країні.

Наразі йдуть пошуки зниклих воїнів.

Ще з лютого цього року об’єднані війська Нігеру, Нігерії, Чаду, Камеруна і Беніна оголосили про початок антитерористичної операції проти бойовиків "Боко харам".

Також нещодавно у Нігерійському місті Дамасак військові знайшли тіла кількох сотень жителів, яких жорстоко вбили бойовики "Боко Харам".

Нагадаємо, що угрупування "Боко Харам" базується у Нігерії, бореться за створення халіфату та протистоїть західній культурі на території Чаду, Камеруна та Беніна. За 13 років збройного протистояння бойовики вбили тисячі людей та полонили сотні заручників.

Нещодавно терористи присягли на вірність "Ісламській державі" та взяли назву "Західна Африканська Провінція Ісламської Держави" або "ЗАПІД".