Яценюк вимагає жорстко та радикально відповідати організованій злочинності

Прем'єр доручив МВС та СБУ "в самому жорсткому варіанті відпрацьовувати боротьбу з організованою злочинністю"

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив під час оперативної наради в МВС, передає Еспресо.TV. з посиланням на прес-службу уряду.

Яценюк зыбрав нараду через збройний напад на АЗС в Києві, внаслідок якого загинуло двоє співробітників міліції та вже четверо серйозно постраждали.

Прем'єр відзначив професійну та злагоджену роботу МВС, заступників голови відомства та апарату київської міліції.

"Наша відповідь (організованій злочинності – Ред.) повинна бути така ж, як  була сьогодні вранці – жорстка і радикальна. Жорстка боротьба з організованою злочинністю в країні всіма законними засобами і методами. Широкомасштабна операція по всім матеріалам, які є, з тією метою, щоб не було повадно нікому порушувати закон і стріляти в працівників міліції", - наголосив Яценюк.

Він нагадав, що в одного з загиблих міліціонерів залишилося троє дітей, в другого – двоє. Так, голова уряду та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков мають намір перевірити умови проживання сімей загиблих та виділити їм житло.

Він також розпорядився виплатити сім’ям загиблих правоохоронців компенсацію, яка передбачена законом.

Крім того, Яценюк звернув увагу на необхідності посилення матеріально-технічної складової:

"Бронежилети, найновіші засоби зв’язку, автоматична зброя. Тобто, підрозділи швидкого реагування міліції повинні бути оснащені найсильнішим чином і повинні бути натреновані", - вважає прем'єр.

Водночас, Арсен Аваков повідомив, що звернеться до Президента України з тим, щоб нагородити загиблих міліціонерів посмертно.

Нагадаємо, вночі, 4 травня, в Деснянському районі столиці був скоєний збройний напад на АЗС, поранено оператора автозаправки. Під час переслідування злочинців, двоє міліціонерів загинуло, троє отримали поранення.

Водночас, правоохоронцям вдалось затримати зловмисників, одного з них було вбито під час перестрілки. Як раніше повідомляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, в квартирі злочинців був виявлений цілий арсенал зброї, а самих нападників міністр назвав "бандою відморозків".