Театри з терористичного Донбасу поїдуть гастролювати Росією

У 2015 році більшість театрів, що залишились на окупованій території Луганської та Донецької областей поїдуть на гастролі до Росії в рамках федеральної програми

По це з посиланням на російське Міністерство культури повідомляє Еспресо.TV 

У найближчі півроку російські глядачі зможуть побачити вистави Донецького театру опери та балету, Луганського музично-драматичного театру, Донецького ТЮГу, Луганського театру ім. Павла Луспекаєва, Донецького театру ляльок, Донецького музично-драматичного театру та Луганської філармонії.

1 червня в Російському академічному молодіжному театрі стартують гастролі Донецького театру опери та балету ("Донбас-опери") у Москві, далі театр виступить у Липецьку, Воронежі, Володимирі, Івановому і Костромі. Помічник головного балетмейстера Валерій Попов розповів, що через малу кількість людей в трупі театру довелося везти збірний спектакль.

Луганська філармонія, на базі якої виступають різні музичні склади, також проїде з гастролями по Росії. Вони відвідають Пензи, Ростов на Дону, Таганрог, Воронеж, Чебоксари. Найближчий концерт пройде 11 травня в Пензі.

Луганський музично-драматичний театр приїде до Росії у вересні.

Донецький театр ляльок покаже вистави в Орлі, Курську та Бєлгороді, а Донецький ТЮГ - в Єкатеринбурзі.

В рамках програми підтримки російськомовних театрів за кордоном заплановані спільні гастролі Луганського театру імені Павла Луспекаєва та Донецького музично-драматичного театру, які виступлять у Москві, Казані, Ярославлі та Нижньому Новгороді.