Земан проміняв російські танки на зустріч з Путіним

Президент Чехії Мілош Земан і президент Росії Володимир Путін зустрінуться 9 травня, в день 70-річчя Великої Перемоги

Про це повідомляє Prague Daily Monitor з посиланням на прес-секретаря глави чеської держави Іржі Овчачека, передає Еспресо.TV.

Планується, що переговори лідерів двох країн триватимуть приблизно годину. Ключовою темою переговорів стануть економічні питання, а також, можливо, ситуація в Україні.

Раніше стало відомо, що Мілош Земан приїде до Москви на урочистості з нагоди 70-річчя Перемоги, але не буде присутній на параді на Червоній площі 9 Травня. "В цей час (параду) президент буде вести переговори з прем'єром Словаччини Робертом Фіцо", - заявив пан Овчачек.

Запрошення на парад Перемоги в Москві були спрямовані лідерам країн 68, а також керівникам ЮНЕСКО, ООН, ЄС та Ради Європи. Свої візити підтвердили глави понад 25 країн, проте багато світових лідерів утрималися або відмовилися від відвідування заходів в Москві. На парад Перемоги не приїдуть, зокрема, президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель (яка, як очікується, прибуде в Москву 10 травня), президент Франції Франсуа Олланд, голова ЄС Дональд Туск, президент Білорусії Олександр Лукашенко, лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Туреччини Ердоган.

Крім того, стало відомо, що ніхто з керівництва Ради Європи не приїде на парад до Москви