СБУ допитує топ-менеджерів Ахметова за "шахтарські акції" в Києві​

Служба безпеки допитує менеджмент однієї з компаній Рината Ахметова у справі про фінансування акцій протесту шахтарів у Києві

Про це на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV. з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Служба безпеки направила повістки менеджменту однієї з компаній, про які ви згадували. У всякому разі, людина, яка є фактичним власником цієї компанії, і топ-менеджмент цієї компанії допитуються слідчими СБУ", - повідомив він.

Наливайченко нагадав, що спецслужба розслідує кримінальну виробництво, пов'язане з незаконним фінансуванням з-за кордону провокаційних акцій під виглядом так званих шахтарських протестів.

"Ви знаєте, що ми вже затримали кур'єрів, які з Москви, з офісу екс-прем'єр-міністра привозили гроші, затримані спільники - так звані тисячники, які збирали й фінансували постановочні акції", - нагадав голова СБУ.

Нагадаємо, народні депутати просили генпрокурора Віктора Шокіна дати оцінку діям українського бізнесмена Ріната Ахметова щодо організації мітингу шахтарів у Києві. 

Раніше також повідомлялося, що за інформацією депутата від "Блоку Петра Порошенка" Мустафи Найєма, Рінат Ахметов розробив план, щоб шантажувати країну своїми шахтарями. Депутат повідомив, що має докази того, що керівники "ДТЕК" Рината Ахметова під керівництвом гендиректора Максима Тимченка розробили документ, який описує стратегію захисту інтересів компанії за рахунок мітингів шахтарів.