"Київенерго" погрожує вимкненням світла у столиці

Компанія "Київенерго" інформує юридичних осіб про необхідність на 30% знизити споживання електроенергії в робочі дні травня з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу компанії.

"Вказівку інформувати юридичних клієнтів щодо вимушеної економії електроенергії компанія "Київенерго" отримала від Держенергонагляду. Термінова необхідність в обмеженні споживання електроенергії викликана дефіцитом генеруючих потужностей в енергосистемі України, в тому числі центрального регіону", - пояснили у прес-службі.

В енергокомпанії попередили: якщо навантаження на електромережу не знизиться, "Київенерго" доведеться вдатися до аварійного відключення.  

"Якщо навантаження у зазначені пікові періоди не знизиться та у разі отримання відповідного розпорядження від головного диспетчера НЕК "Укренерго", компанія "Київенерго" буде зобов'язана застосувати заходи з вимушеного обмеження постачання електричної енергії, в тому числі графіки аварійних відключень споживачів", - наголосили у прес-службі.

У "Київенерго" підкреслили, що тривалість та обсяги відключень електроенергії визначаються диспетчером НЕК "Укренерго".

"Диспетчер "Київенерго", відповідно до вказівки диспетчера "Укренерго", а також даних про величину потужності, на яку потрібно скоротити використання електроенергії, застосовує графіки аварійних відключень за певними чергами споживачів", - зазначили в енергокомпанії.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко доручив провести тендер для вибору незалежного міжнародного аудитора для перевірки ціноутворення тарифів на тепло і гарячу воду компанією "Київенерго".