Шанувальники "Сімпсонів" тепер зможуть відвідати вигадане місто Спрингфілд у США

У Лос-Анджелесі, в тематичному кінопарку Universal, відкрили місто, в якому живуть герої мультсеріалу "Сімпсони"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

На території розташованого в Голлівуді знаменитого тематичного кінопарку студії Universal з'явилося місто Спрингфілд, де відбувається дія популярного мультиплікаційного серіалу "Сімпсони". З початком його роботи тисячі шанувальників цього мультфільму, які прибули в Лос-Анджелес з багатьох країн світу, поринули в знайоме міське середовище з одразу впізнаваними будівлями та закладами.

Серед них - вежі охолодження атомної електростанції, закусочні, де подають улюблені напої та закуски персонажів мультфільму, будівля поліцейської дільниці, танцювальний зал.

"Якщо ви любите серіал, то ви відчуєте себе як вдома", - зауважив на церемонії відкриття один з продюсерів "Сімпсонів" Ел Джин.

У місті також розміщені численні атракціони, пов'язані з персонажами мультфільму. Самі вони представлені у вигляді зроблених в людський зріст фігур. Найбільшою популярністю у перших відвідувачів користується батько сімейства - Гомер Сімпсон. До нього шикуються довгі черги з метою зробити фотографію в обнімку або селфі.

мультфільм "Сімпсони", що вперше з'явився на телеекрані в квітні 1987 року, побив усі рекорди американського телебачення по тривалості існування. Він транслюється вже 26-й сезон. У нинішньому місяці його творець - кінокомпанія 20th Century Fox оголосила про намір випустити ще два сезони. В результаті загальна кількість серій сягне 635.

Мультсеріал і продаж супутніх йому товарів вже принесли творцям мільярди доларів чистого доходу. Зараз до цього додався і тематичний парк.

Рішення про створення міста Спрингфілд було прийняте керівництвом Universal після того, як відкритий в 2008 році в тематичному парку кіностудії в Орландо (штат Флорида) атракціон з героями з "Сімпсонів" став надзвичайно популярним серед відвідувачів. Голлівудський Спрингфілд зведений на майданчику, який пустував, і примикає до створеного в 1965 році тематичного парку. У безпосередній близькості від Спрингфілда зараз зводиться чергова секція парку розваг. Вона присвячена кіноепопеї "Гаррі Поттер" і відкриється в 2016 році.