У Ємені за два місяці загинули вже понад 1,6 тис людей

З початку конфлікту у Ємені загинули понад 1,6 тис людей

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Газета.ру".

У ООН підрахували кількість загиблих з початку конфлікту у Ємені. З кінця березня жертвами бойових дій стали вже 1,6 тис людей. Вимушеними переселенцями - 450 тис осіб.

"Результати конфлікту показують, що він має страхітливі наслідки для життів цивільного населення. Через два місяці після конфлікту, і це приблизні цифри, більше 1,6 тис вбитих і понад 6,2 тис поранених через повітряних обстрілів і боїв на землі", - заявив голова єменського відділення управління ООН Йоханнес ван дер Клау.

Нагадаємо, 25 березня президент Ємену Абед-Раббо Мансур Хад втік зі свого палацу в місті Адені у портове місто на півдні країни через наступ шиїтських повстанців.

У той же день повстанці з руху Хуті за підтримки частини урядових військ Ємену, яка перейшла на їхній бік, узяли під контроль базу військово-повітряних сил за 60 кілометрів від Адена і вже через кілька годин почали завдавати повітряних ударів по вірних президентові силах.

24 березня президент Ємену звернувся до Ради безпеки ООН із закликом дати згоду на воєнне втручання "охочих країн" із метою "захистити Ємен".

Після цього Саудівська Аравія і низка арабських держав регіону Перської затоки почали повітряні удари по позиціях шиїтських повстанців угруповання Хуті в Ємені.