Активність луганських бойовиків зросла, - Москаль

На Луганщині терористи активніше обстрілюють позиції українських військових

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"За вчорашній вечір (15.05) і минулу ніч бойова агресія терористів проти контрольованої Україною території Луганщини різко зросла. Обстріли, перестрілки і зіткнення зафіксовані відразу в декількох населених пунктах на лінії розмежування вогню", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в результаті обстрілу одиного військового було поранено.

"Близько 19:30 терористи з боку Первомайська здійснили обстріл селища Родина, що належить до м. Золоте. Осколкові поранення отримав боєць крайнього блокпоста", - наголосили у прес-службі.

Окрім того, снаряди бойовиків влучили у будинки місцевих жителів.

"Практично цілу ніч велися обстріл Станиці Луганської зі зброї різного виду. За попередніми даними, є прямі попадання снарядів і мін на приватні житлові будинки і багатоповерхівки. Як мінімум, один будинок згорів. Інформація про постраждалих і інші наслідки обстрілу зараз уточнюється", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, в ОБСЄ наголосили, що бойовики збираються подати інформацію для членів місії так, щоб усе виглядало,наче українська сторона обстрілює їхні позиції.

Як повідомлялося, вчора терористи також стріляли по позиціях сил АТО біля Кримського з танку, БМП, мінометів, гранатометів, кулеметів та зенітних установок.