Жителі Донбасу не вважають Крим російським, - опитування

Жителі Донецької області вважають Крим територією, що не належить ні Україні, ні Росії

Про це повідомляє експерт Міжнародного Центру перспективних досліджень Олена Захарова, передає Еспресо.TV із посиланням на "Крим.Реаліі"

"Там більшість опитаних вважають окупований Крим територією, що не належить ні Україні, ні Росії. І якщо в цілому по Україні 42,4% опитаних вважають, що Крим повинен бути повернений Україні, то на Донбасі таких відповідей - тільки 15,5%. У жителів цього регіону зараз зовсім інші проблеми, і питання Криму для них дуже болюче, оскільки чимало людей у ​​Донецькій і Луганській областях сподівалися на реалізацію Росією торішнього кримського сценарію. Надія не здійснилася", - пояснила експерт.

У дослідженні взяли участь 4413 чоловік, що живуть у різних регіонах України, в тому числі і на підконтрольній "ДНР" частині Донецької області. На території, підконтрольній "ЛНР", дослідження не проводилося.

Захарова наголосила, що  цілому по Україні на запитання "Крим - це: ..." більшість (68,5%) відповіли: "Українська територія, анексована Росією".

"У причорноморських областях - Херсонській, Одеській та Миколаївській - цей показник ще вищий - 70%. Так як ці території знаходяться в безпосередній близькості з Кримом, і тому жителі цих трьох областей більшою мірою небайдужі до подій на півострові", - зауважила експерт.

Як повідомлялося, за даними опитування, проведеного "Левадою-Центром", більшість росіян (40%) вважають, що відновлення добросусідських відносин з Україною - це першочергова задача, яку має ставити перед собою Росія. У той же час 74% росіян вважають, що Путін першим розпочне ядерну війну.