В Кабміні сподіваються, що в кінці року ЄС дозволить ввозити "молочку" з України

Міністерство аграрної політики та продовольства України сподівається отримати дозвіл на експорт української молочної продукції в ЄС до кінця 2015 року

Про це в ході веб-конференції повідомив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Микола Кваша, передає Еспресо.TV з посиланнм на УНІАН.

"Є певна процедура. Але я сподіваюся і впевнений, що ми повинні десь до кінця року отримати верифікацію, пройти перевірку і отримати дозвіл, щоб ми могли ввозити нашу продукцію (молочну, - ред) в країни Європейського Союзу", - сказав Кваша .

Він зазначив, що над вирішенням цього питання, крім фахівців міністерства, працює Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України, а також самі виробники молочної продукції.

В той же час, Кваша підкреслив, що за перші чотири місяці поточного року Україна змогла трохи наростити експорт своєї молокопродукції за кордон, незважаючи на закриття російського ринку.

При цьому істотний спад експорту сирів був компенсований іншою продукцією, зокрема - сухим молоком. У той же час, чиновник визнав, що в грошовому вираженні експорт української молочної продукції в поточному році продовжив зниження.

В квітні поточного року офіс ветеринарної медицини та харчових продуктів при Європейській комісії оприлюднив фінальний звіт місії інспекторів, які перевіряли якість молочної продукції українських виробників восени минулого року. Як відзначали в Мінагропроді, даний документ став важливим кроком на шляху отримання права експорту молочних продуктів вітчизняного виробництва на ринок ЄС.