Яшин: Кадиров - головний підозрюваний у вбивстві Нємцова

Ілля Яшин вважає, що саме голову Чечні Рамзана Кадирова треба допитувати першим у справі про вбивство Бориса Нємцова

Про це під час прес-конференції в Києві повідомив російський опозиціонер Ілля Яшин, передає Еспресо.TV

За його словами, наразі для російської опозиції Кадиров є ключовим свідком з "явною перспективою стати підозрюваним".

"Ми впевнені, російським спецслужбам вдалося затримати реальних виконавців у справі Нємцова, був затриманий Дадаєв. Наші адвокати підключилися, і у нас немає сумнівів, що саме Дадаєв випустив 4 кулі в Бориса Нємцова. Ланцюжок цього вбивства веде прямо в Грозний", - наголосив Яшин.

Він також додав, що за 3 дні до убивства разом з Дадаєвим в Москву прилетів Геремєєв (командир батальйону "Север", - Ред.), вони оселилися в одній квартирі, після вбивства разом відлетіли до Інгушетії.

"Дадаєв залишився там і був затриманий. Слідчим вдалося вийти на слід Геремеева, однак вони не змогли провести слідчі дії. Його було взято під охорону кадирівськими бойовиками. Тепер він відлетів в одну з Арабських країн. Нині його місцезнаходження невідоме. Він ключовий підозрюваний", - розказав соратник Нємцова.

Російська опозиція впевнена в тому, що виконавці вбивства Нємцова мали пряму санкцію від Рамзана Кадирова.

"Для нас відкрите питання чи міг він отримати погодження Путіна. Найближче завдання - допит Кадирова. Наразі слідство займається виключно виконавцями, пошук замовників не ведеться", - підкреслив Яшин.

Він також переконаний, що поки в Росії при владі Володимир Путін, замовників вбивства Нємцова навряд знайдуть, а політвбивства продовжаться.

"А сам Путін увійде в історію як президент, при якому українці і росіяни стали ворогами. Єдине,що може розхитати владу Путіна - зміна настроїв росіян", - зазначив Ілля Яшин