У Держдумі хочуть судити Касьянова "за сепаратизм" через заяву щодо Криму

Депутат Держдуми Євген Федоров готує запит на ім'я голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, в якому просить провести перевірку заяв колишнього прем'єр-міністра країни Михайла Касьянова іноземним ЗМІ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Парламентарія обурили деякі висловлювання Касьянова в інтерв'ю одному з французьких видань. Співголова РПР-ПАРНАС на питання про те, що б він зробив з Кримом, заявив, що відмовився б від окупації півострова без всяких сумнівів.

На думку Федорова, слова екс-прем'єра підпадають під дію ч. 2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ".

На сьогодні такий злочин карається обов'язковими роботами на строк до 480 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або позбавленням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В середині травня Федоров уже надіслав звернення на ім'я Бастрикіна, в якому просив слідчі органи провести перевірку дій Касьянова під час його перебування у США, де опозиціонер нібито передав представникам американського Конгресу список політиків і пропагандистів, щодо яких запропонував ввести санкції.

Нагадаємо, в інтерв'ю французькому виданню Politique Internationale Касьянов також заявив, що на Донбас потрібно відправити міжнародні сили без участі Росії.