Вибори на Донбасі є необхідністю, - Порошенко

Президент України наголосив, що для врегулювання ситуації на Донбасі потрібно провести чесні вибори у регіоні

Про це Глава держави сказав під час виступу на 8-му Київському безпековому форумі, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Порошенка.

"Президент запевнив, що Україна буде змінюватись за ключовими напрямами і проводити реформи щодо децентралізації, у тому числі шляхом конституційних змін, забезпечення економічного зростання та боротьби з корупцією, побудови незалежної судової гілки влади, деолігархізації, демонополізації та дерегуляції для поліпшення інвестклімату", - йдеться у повідомленні.

Глава держави наголосив, що Україна стане європейською країною.

"Ми будемо будувати вільну, незалежну країну, яка буде мати перспективу членства в Європейскому Союзі і відповідати критеріям, щоб подати заявку", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, сьогодні стартував "Київський безпековий форум". Серед спікерів - Арсеній Яценюк, Петро Порошенко, Олександр Турчинов, Павло Клімкін, Наталія Яресько, Міхеїл Саакашвілі та багато високопоставлених гостей з інших країн.

Нагадаємо, нещодавно у парламентській фракції "Блоку Петра Порошенка" заявили, що не виключають проведення одночасно з місцевими виборами референдуму щодо зміни статусу деяких районів Донбасу.

У відповідь бойовики "ДНР" заявили, що "відстояли себе зі зброєю в руках" і не хочуть другого референдуму.