Рубан розповів, що Медведчук навмисне затягує обмін полоненими

Представник України з гуманітарних питань в тристоронній контактній групі Віктор Медведчук може навмисно затягувати процес обміну полоненими

Про це заявив керівник Центру визволення полонених громадської організації Офіцерський корпус Володимир Рубан, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Раніше мені здавалося, що навіть не як патріот, а як людина Медведчук буде сприяти звільненню полонених, адже ми знаємо про його родинні зв'язки з Володимиром Путіним, вони куми, Путін хрестив його дітей. Мені здавалося, що достатньо буде одного його дзвінка, щоб вплинути на донецький бік і відпустити всіх військовополонених. Насправді ж цей процес настільки затягнувся, що ми вправі пред'явити претензії щодо умисного затягування цього процесу", - наголосив Рубан.

Він також заявив, що розчарований роботою Медведчука в якості представника України з гуманітарних питань в тристоронній контактній групі.

"Незважаючи на те, що створена ця комісія, ми продовжуємо працювати окремо. Крім того, ми відчуваємо ревнощі з боку Віктора Медведчука, який не бажає залучати будь-кого в переговорний процес. І якщо спочатку я вітав призначення Медведчука, то зараз розчарований", - сказав Рубан.

При цьому він додав, що проблема "ще й у тому, що зникла прозорість: керівник групи з обміну полоненими від України не має уявлення про точну кількість військовослужбовців, які перебувають у полоні й яких він повинен звільнити".

Нагадаємо, керівник Центру визволення полонених також повідомив, що військовополонених, захоплених терористами на Донбасі, періодично вивозять в Російську Федерацію - у першу чергу, для допитів старшого офіцерського складу.