Влада Литви хоче заборонити в'їзд сепаратисту Жириновському

Влада Литви може заборонити в’їзд у країну Володимиру Жириновському. Російський політик заявив, що Вільнюс і Клайпеду треба забрати

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Delfi.

Литва може заборонити скандальному депутату російської Думи Володимиру Жириновському в’їзд на територію країни. Про це заявив міністр внутрішніх справ Саулюс Скверняліс.

За його словами, Жириновський сказав, що  Росії необхідно забрати у Литви Вільнюс і Клайпеду.  Це можна розцінювати як замах на територіальну цілісність Литви.

"Я вважаю, що такі заяви можуть розцінюватися як замах на територіальну цілісність Литви, і це основні конституційні принципи, які треба захищати в країні. Тому вважаю, що достатньо підстав оголосити його персоною нон грата", - сказав він.

На думку Скверняліса, питання включення російського політика до списку небажаних у країні осіб повинні вирішувати компетентні органи.

У свою чергу, віце-міністр МЗС Литви Неріс Германас вважає, що заяви Жириновського слід просто ігнорувати.

Нагадаємо, що через скандальні заяви Жириновського литовська комісія по радіо і телебаченню зупинила на три місяці ретрансляції програм російського телеканалу "РТР-Планета".

У передачі "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим", яка вийшла в ефір 12 березня, "формувалася думка про українців, як ворогів, ігнорувалася і принижувалася територіальна цілісність України", звучали також заклики розправитися з українцями.

Також у січні Литва зупинила ретрансляцію російського телеканалу Ren TV, а також висунула ультиматум РТР та НТВ через розпалювання ворожнечі та викривлення інформації щодо подій в Україні та країнах Балтії.