Порошенко знає, про що каже, - політолог

Політолог Олександр Палій прокоментував останні виступи президента Петра Порошенка перед парламентарями та журналістами та порівняв їх із виступами Віктора Януковича

Свою думку він висловив у ефірі програми Еспресо.TV "Вечірній телеекспрес".

"Так, я даю йому (Петру Порошенку, - Ред.) кредит довіри на наступний рік. Дуже відрезонував його виступ з тими настроями, які висловлюють до нього експерти, закидами, які висловлюють фахівці до української політики зараз. Там було все: боротьба з корупцією, деолігархізація, дерегуляція. Всі ці речі прозвучали достатньо добре, з правильними наголосами. В мене є повне розуміння того, що президент розуміє, про що він говорить", - сказав Олександр Палій.

Політолог порівняв виступи Порошенка та екс-президента-втікача Віктора Януковича.

"Тому що при Януковичу, він міг прочитати там і абсолютно не розуміти, що там написано крім букв. А це зовсім не той випадок – людина відчуває і переживає ці речі, і є відповідальною, і намагається зробити як краще", - зазначив Палій.

З іншого боку, за словами політолога, "ми всі можемо критикувати, але не буває людей повністю ідеальних".

"Ми повинні розуміти, що президент – це функція, дуже важлива, яка є відображенням народної волі. Ми, поважаючи інституцію президента, поважаємо самі себе і свою країну. "Без гетьмана військо гине", - щоб цю приказку здобути, наш народ витратив колосальні зусилля. І досвід, помитий кров'ю, дуже сильний. Тому ми маємо розуміти ці прості речі і відчувати, що ієрархія дуже потрібна в країні", - наголосив Олександр Палій.

Читайте також: Про що розповів Порошенко нардепам у Раді.